Na karlovarském festivalu i letos funguje půjčovna kol

2. červenec 2012

Pro návštěvníky karlovarského filmového festivalu je i letos připravena půjčovna kol, která má zejména takzvaným baťůžkářům usnadnit dopravu po centru lázeňského města. Na třech stanovištích je pro zájemce k dispozici 60 bicyklů.

Půjčovny kol se nachází u Grandhotelu Pupp, u stanového městečka a u hotelu Thermal. Na všech těchto místech si návštěvníci festivalu mohou jízdní kola půjčit i vrátit. Ke každému bicyklu dostane zájemce také cyklistickou helmu a zámek na kolo. Půjčovny jsou k dispozici denně od 8 do 23 hodin.

Festivalová půjčovna kol zaznamenává na karlovarském filmovém festivalu enormní úspěch. I přes občasné nevlídné počasí počet zapůjčených kol neustále vzrůstá. V průběhu neděle už půjčovny hlásily první tisícovku zájemců.

Bicykly si mohou zapůjčit všichni držitelé karty Festival Pass a akreditovaní hosté po předložení platného dokladu totožnosti. Jízdní kola je možné si půjčit až na 4 hodiny. První hodina půjčení je zdarma, každá další započatá hodina je zpoplatněna částkou 100 Kč.

autor: zdt
Spustit audio