Na Bublavě vzniká lyžařský park pro děti

28. listopad 2015

Ve Skiareálu Bublava na Sokolovsku začala montáž nového vleku. Ten bude součástí takzvaného Dětského parku, který využijí především děti a začínající lyžaři. Na nadcházející sezonu už provozovatelé začali chystat i sněhová děla a spustili zasněžování.

„Nový teleskopický vlek bude obsluhovat úplně novou část areálu - Dětský park. Bude vybaven asi 35 metrů dlouhým pohyblivým kobercem a dětským hřištěm s brankami a spoustou dalších herních prvků. Tento prostor bude oddělen od ostatních částí areálu a bude sloužit k výuce lyžování, jeho součástí bude i nová 180 metrů dlouhá sjezdovka," uvedl vedoucí areálu Jiří Lhota.

Návštěvníkům bude v blízkosti sjezdovky i ohřívárna a vyhřívaná herna. Vstup do nových prostor bude stát 150 korun na den. Do výstavby Dětského parku letos areál investoval asi 3,5 milionu korun.

Skiareál Bublava kromě toho nabízí lyžařům jednu lanovku a sedm vleků. K dispozici je 10 sjezdovek o celkové délce téměř pět kilometrů. Všechny sjezdovky jsou vybaveny umělým zasněžováním a většina také osvětlením pro večerní lyžování. Pro snowboardisty je připraven park s překážkami a skokanskými můstky.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio