Na Božím Daru opět funguje Ježíškova pošta. Na speciální razítko čekají tisícovky dopisů z celého světa

1. prosinec 2016

V krušnohorském Božím Daru začíná úřadovat Ježíškova pošta. Do Vánoc označí razítkem zaměstnanci přes 340 kilogramů lístků. Pohlednice nebo dopisy chodí nejen z České republiky, ale prakticky z celého světa.

Zvláštní vánoční razítko a cyklistické rukavice jsou hlavní pomůcky, které v následujících dnech používají zaměstnanci božídarské poštovny.

Označit musí několik desítek tisíc hlavně dětských přání. A není to jednoduché. Pomáhají proto i brigádníci. Razítkování potrvá do 23. prosince.

Příležitostné razítko má tradici od roku 1994. V minulosti z Ježíškovy pošty odešlo i přes 500 kilogramů dopisů, v posledních letech jich mírně ubylo. V roce 2014 z Božího Daru odešlo přes 79 tisíc dopisů.

Pohledy, dopisy a přání pro své blízké mohou lidé celoročně zasílat poštou na adresu Vánoční pošta, Boží Dar 1, 362 62 nebo vložit do speciální Ježíškovy schránky. Všechny zásilky určené k orazítkování musí být opatřeny cílovou adresou a poštovní známkou.

Většina Ježíškovy pošty míří do České republiky. Dopisy jsou ale adresovány i do vzdálenějších míst, například Číny, Japonska, Austrálie, Nového Zélandu, Kanady nebo USA.

autor: Andrea Štromajerová
Spustit audio