Na bezpečnost v ulicích Sokolova dohlíží smíšené hlídky policie i služební pes

20. duben 2022 10:15

Sokolov posílil společné hlídky městské a státní policie. Město tím reaguje na stížnosti obyvatel z několika ulic. V minulosti totiž upozorňovali na zhoršující se bezpečnostní situaci ve městě.

Obyvatelé některých částí Sokolova sepsali petici Za bezpečné město Sokolov. V reakci na ni se rozhodla radnice od dubna posílit výkon služby v ulicích o společné hlídky strážníků a policistů. Lidé převážně z ulic Sokolovská, Hornická, Heyrovského a Křižíkova poukazovali na zhoršující se bezpečnostní situaci. Vadil jim hlavně hluk, nepořádek a vandalismus.

Společné pěší hlídky se budou pohybovat městem do konce května. „Respektive do odvolání s možností prodloužení termínu podle vyhodnocení efektivity tohoto opatření,“ informovalo město na svém webu s tím, že hlídku vždy doprovází také psovod a služební pes.

„Strážníci a policisté budou společně vykonávat službu každý týden v pondělí, středu a pátek od 15 do 19 hodin. Zaměřují se na nejproblematičtější lokality,“ potvrdil velitel Městské policie v Sokolově Petr Kubis.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio