Na bezpečnost u Uralu v Sokolově nově dohlíží bezpečnostní agentura

19. duben 2024 10:35

Obchodní dům Ural v Sokolově a jeho okolí nyní pravidelně střeží bezpečnostní agentura, a to v reakci na časté stížnosti obyvatel. Dohodu o spolupráci uzavřelo vedení města se společností Sokolovská uhelná, která je spoluvlastníkem objektu.

Nově zavedená bezpečnostní agentura má za úkol pravidelně monitorovat tento obchodní dům a jeho okolí poblíž náměstí Budovatelů, kde se často vyskytují narkomani a bezdomovci, kteří obtěžují okolní obyvatele. „Hlídky sem vyjíždějí od dubna letošního roku, a uvidíme, jak to bude nadále zapotřebí,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí Sokolovské uhelné.

Pracovníci bezpečnostní agentury jsou vybaveni tísňovými telefony. „Vymáčknutím tlačítka přijde poplachová událost na středisko městské policie a ta tam může neprodleně vyslat hlídku,“ řekl starosta města Petr Kubis.

Podle něj je taky důležité místo zvelebit a zaměřit se na čistotu. „Dále jsme se dohodli, že se pokusíme zvelebit celé to podloubí, více se bude tlačit na agenturu, která tam provádí úklid,“ dodal Kubis.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio