Myslivecké spolky v Karlovarském kraji získají dotace

16. květen 2019 12:00

Karlovarský kraj stejně jako v uplynulých letech podpoří činnost okresních mysliveckých spolků na základě rozhodnutí Rady Karlovarského kraje.

„Karlovarský kraj uzavřel v roce 2011 smlouvu o vzájemné spolupráci s Českomoravskou mysliveckou jednotou a od té doby pravidelně přispívá na činnost jednotlivých okresních mysliveckých spolků i na akce, během nichž se prezentují široké veřejnosti. Na posledním zasedání Rady Karlovarského kraje jsme okresním mysliveckým spolkům v Chebu a Karlových Varech odsouhlasili podporu přesahující 40 tisíc korun,“ uvedl radní Karel Jakobec.

Chebskému okresnímu mysliveckému spolku byla schválena dotace na uspořádání chovatelské přehlídky a výstavy trofejí ulovené zvěře v roce 2018. Z poskytnutých prostředků budou uhrazeny náklady na pronájem sálu v loveckém zámečku na Kladské, kde se akce uskuteční. Díky podpoře Karlovarského kraje se na Kladské bude konat i tradiční krajské setkání myslivců. 

Patnáct tisíc korun pak dostane také karlovarský okresní myslivecký spolek, a to na podporu aktivit kroužku Malí Myslivečci. Ten se schází pravidelně jednou měsíčně, přičemž pokaždé je pro děti připraven zajímavý program v lese, během něhož se učí novým poznatkům o fauně, flóře a myslivosti. 

Ani sokolovský okresní myslivecký spolek nepřijde zkrátka. Tomu byly schváleny dotace již na předposledním zasedání Rady Karlovarského kraje. „Spolek obdrží příspěvek ve výši 60 tisíc korun na vydání mysliveckého zpravodaje s celokrajskou působností a 14 tisíc korun na činnost dvou kroužků mládeže. V neposlední řadě byla spolku schválena částka 5 tisíc korun na chovatelskou přehlídku a výstavu trofejí ulovené zvěře za rok 2018 na statku Bernard v Královském Poříčí,“ doplnil Karel Jakobec.

autor: nkr | zdroj: Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio