Muzeum Mattoni prodlouží návštěvní dobu až do konce listopadu

3. listopad 2016

V červenci tohoto roku bylo slavnostně otevřeno v Kyselce Muzeum Mattoni věnované Heinrichu Mattonimu a historii stáčení minerálních vod. Pro velký zájem návštěvníků bude muzeum výjimečně otevřeno ještě během všech listopadových víkendů.

V expozici muzea je k vidění řada historických dokumentů a dobových reálií, jako jsou fotografie, certifikáty ochranných známek, obchodní korespondence, historické lahve, trezor firmy Mattoni nebo ručně psaná historická kniha o Mattonim.

Na své si v muzeu přijdou i děti, pro něž jsou přichystány interaktivní výstavní předměty a moderní technologie včetně animovaného filmu, který vznikl z reklamního leporela firmy Mattoni z třicátých let 20. století a animované filmu Cesta lahve.

Návštěvnost během léta postupně rostla a vygradovala uvedením televizního seriálu Já, Mattoni. Vzhledem k neklesajícímu zájmu proto bude muzeum otevřeno i v listopadu o víkendech v době vždy od 9 do 16 hodin, včetně státního svátku 17. listopadu.

„Za krátkou dobu od jeho otevření si muzeum prohlédlo už téměř tři tisíce návštěvníků. Mile nás to překvapilo a jsme rádi, že se lidé zajímají o tradiční českou značku a její historii“, dodal generální ředitel společnosti Karlovarské minerální vody Alessandro Pasquale.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio