Muzeum Karlovy Vary vyhlásilo soutěž o nejnápaditější roušku

Přestože nosit roušky je pro většinu lidí sice důležitá, ale otravná povinnost, může to přinést i zajímavou výhodu. Muzeum Karlovy Vary vyhlásilo soutěž o nejnápaditější roušku a nabízí zajímavou výhru.

Co pro výhru mohou zájemci udělat? „Stačí se v roušce vyfotit a poslat fotografii na e-mailovou adresu sekretariat@kvmuz.cz,“ říká ředitelka muzea Dominika Kožešníková. Muzejníkům už dorazily desítky fotografií. Jsou na nich tváře kryté rouškami sportovními, s kostičkami, proužky, květinovými vzory, ručně malovanými ornamenty. „Na jedné roušce jsou namalovaná ústa. Paní, která nám ji poslala, napsala, že i když není pod rouškou vidět její namalovaná pusa, tak chce být na venek dál krásná,“ líčí ředitelka úsměvný zážitek ze soutěže.

Co čeká na výherce? „Nejnápaditější a nejkrásnější roušky budou oceněny dvanáctiměsíčními volnými vstupenkami na celý rok do stálých expozic v Karlových Varech a Jáchymově, na krátkodobé výstavy a přednášky,“ poznamenává Dominika Kožešníková. Dostane se nejen na vítěze. Drobnější ceny čekají i na další soutěžící.

Fotografie s rouškami je možné posílat do konce dubna. O týden později se sejde komise složená ze zaměstnanců muzea a vybere nejnápaditější roušky.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio