Muž v Nejdku zbil svého kamaráda a nechal ho bez pomoci, ten pak zemřel

13. červenec 2022 12:20

Z těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti obvinili policisté muže z Nejdku na Karlovarsku, který v pondělí při popíjení napadl dva kamarády a nechal je bez pomoci. Jeden z nich na následky zranění zemřel.

Nyní hrozí pachateli osm až 16 let vězení, informoval krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Policejní vrchní komisař podá státnímu zástupci návrh na vzetí obviněného muže do vazby. Na rozhodnutí soudu si čtyřiatřicetiletý muž počká v policejní cele.

V pondělí kolem 18:00 se podle policie v bytě v Nejdku pohádalo několik podnapilých mužů. Po tomto slovním konfliktu obviněný muž fyzicky napadnul sedmapadesátiletého muže. Toho několikrát silnými údery pěstí a také několika kopy zasáhnul do horní poloviny těla. Po tomto útoku fyzicky napadnul v bytě i sedmačtyřicetiletého muže, kterého podle policie několikrát udeřil pěstí do hlavy. Násilník poté z bytu utekl.

Sedmapadesátiletý muž byl přitom podle policie zjevně v ohrožení života. „Svým vážným zraněním nakonec sedmapadesátiletý muž na místě podlehl. Sedmačtyřicetiletý muž byl po příjezdu Zdravotnické záchranné služby převezen do nemocnice k ošetření,“ uvedl Kopřiva.

Policisté přijali oznámení události na tísňové lince 158. Po provedených šetřeních zjistili totožnost podezřelého muže a začali po něm pátrat. Podezřelého muže zadrželi po necelých dvou hodinách v Chodově, dodal Kopřiva. 

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio