Motokrosový šampionát v Lokti zná vítěze. Španěl Prado ovládl i královskou třídu

26. červenec 2021 10:05

Uplynulý víkend v Karlovarském kraji patřil motokrosu. V Lokti se totiž jela tradiční Velká cena České republiky.

Velká cena České republiky v motokrosu už zná svého vítěze. Závody světových šampionátů MX2 a MXGP se jely o právě uplynulém víkendu na trati v Lokti. Do města přilákaly tisíce fanoušků z celé republiky i ze zahraničí. Velkou podporovatelskou základnu měli závodníci ze Slovinska nebo Austrálie.

Potřetí za sebou ovládl českou Grand Prix španělský motokrosař Jorge Prado. Poprvé se mu to ale povedlo v královské třídě MXGP. Dvojnásobný mistr světa MX2 triumfoval poprvé v sezoně a v hodnocení šampionátu se posunul na třetí místo za nadále vedoucího Tima Gajsera ze Slovinska a italskou hvězdu Antonia Cairoliho.

Ve slabší MX2 zvítězil Ital Mattia Guadagnini a v průběžné klasifikaci snížil na druhém místě manko na vedoucího Francouze Maximea Renauxe na dva body. Z kvarteta českých jezdců bodoval jen Jakub Terešák, který při návratu po zranění obsadil ve druhé jízdě 19. místo. Prado v Loketských serpentinách, kde se vloni kvůli koronaviru nejelo, vyhrál první rozjížďku jen o půl sekundy před Gajserem.

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , ČTK
Spustit audio