Modern Talking: Geronimo´s Cadillac

20. listopad 2023

V osmdesátých letech to hudební průmysl v západní Evropě pořádně roztočil, sázel do éteru jeden diskohit za druhým.

Slavné diskotékové hity s chytlavou melodií a vysokými hlasy, tak lze dnes jednoduše charakterizovat minulost německé skupiny Modern Talking. Svou činnost ukončila v roce 2003. Modern Talking vypustili do diskotékových síní desítky hitů, které jsou čítankovou ukázkou tohoto žánru. Za jejím úspěchem stojí zpěvák, skladatel a producent Dieter Bohlen, později po několik let tvrdý a nesmlouvavý porotce soutěže Německo hledá superstar.

Modern Talking v polovině osmdesátých let zcela ovládli nejen evropskou diskoscénu. Píseň s názvem Geronimo´s Cadillac ale měla rozporuplný ohlas. Na jedné straně stále bezmezný obdiv fanoušků, na straně druhé zklamání a výsměch. Plusové ohlasy typu „refrén světové třídy, geniální číslo, to že se nedostalo na špičku je zřejmě způsobeno přesyceností mas fenoménem Modern Talking“ střídaly mínusové jako „sešrotujte konečně Geronimův Cadillac, všechno to zní stejně“.

Z Geronimova Cadillacu všechny holky šílí, zpívá se v refrénu tohoto diskohitu z roku 1986.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.