Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary bude na konci srpna. Provázet ho budou zvídavé oči

12. květen 2021 08:35

Karlovarská filmová přehlídka bude na konci letních prázdnin. Na největší mezinárodní festival u nás zavítají běžně tisíce návštěvníků. Minulý rok ale festival kvůli pandemii nebyl a pořadatelům nevyšel ani podzimní půltý ročník.

Letos si to chtějí organizátoři vynahradit a přehlídku posunuli z původního červencového termínu na 20. až 28. srpna. „Když ho posuneme na 20. srpna, tak vyděláme sedm neděl. To je dostatečný čas na rozvolnění a proočkování společnosti,“ vysvětlil prezident Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Jiří Bartoška. 

Letní termín si pořadatelé vybrali také proto, aby zachovali slunečnou atmosféru, která k přehlídce patří. V kontaktu jsou teď také s ministerstvem kultury a epidemiology. S nimi řeší praktické kroky a plány, jak akce nejlépe zabezpečit.

Organizátoři už odtajnili i plakát 55. ročníku. Nadcházející ročník budou provázet dvě koulející se oči, které v návrhu studia Najbrt vykoukávají z číslovky 55. Nový vizuál představili na úterní tiskové konferenci.

Představena byla také videoplatforma KVIFF.TV, která se má v budoucnu stát klíčovou součástí karlovarského festivalu. První diváci si ji budou moct vyzkoušet během 16. ročníku přehlídky krátkých filmů Pragueshorts Film Festival. Ten proběhne zčásti naživo a zčásti online od 2. do 27. června.

Zahajovací snímek a hlavní filmový program představí organizátoři festivalu na konci června. Plánují do budoucna také spolupráci na celoročním programu s Karlovarským krajem a Českou filharmonií.

autoři: Martin Hrnčíř , nkr
Spustit audio

Související