Mezinárodní festival kresleného humoru ve Františkových Lázních bude opět plný rekordů

25. červen 2019 12:00

Město Františkovy Lázně ve spolupráci s Klubem kreslířů a humoristů vás zve na 4. ročník Mezinárodního festivalu kresleného humoru. Své vtipy letos poslalo 385 autorů z 58 států celého světa, na františkolázeňské promenádě jich tak bude k vidění neuvěřitelných 1478 kousků.

V termínu od 8. do 13. července si budete moci projít Open Air výstavu v prostranstvích Národní třídy a lázeňské kolonády, letos ověnčenou vtipy na téma Zdravotnictví. V pátek 12. července a v sobotu 13. července se můžete těšit na bohatý doprovodný program. Vystoupí zde The Backwards (Beatles revival) nebo skupina Inflagranti s Václavem Noidem Bártou. Tapíři připravili také pro děti i dospělé neodolatelný Bumper Ball. Vedle soutěžní výstavy vtipů si budete moci prohlédnout výstavu mistrů kresleného humoru, pánů Jiřího Slívy, Jiřího Wintera Neprakty, Jaroslava Kerlese a Vladimíra Jiránka. Zároveň zde pokřtí knihu s nesmrtelnými vtipy Jiřího Wintera Neprakty.

Pořadateli festivalu jsou už počtvrté Františkovy Lázně a Klub kreslířů a humoristů, který pravidelně vydává humoristický časopis Tapír. Nejlepším kreslířům tak bude na konci akce udělena cena ZLATÝ TAPÍR. V sedmičlenné mezinárodní porotě usedne mimo jiné i publicista, plný štiplavého humoru, Ivo Šmoldas. Svého favorita si ale budou moci vybrat i návštěvníci, a to pomocí hlasovacích lístků. Novinkou pak bude udělení ceny Českého rozhlasu Karlovy Vary a vyhlášení autora, který vstoupí do kreslířské síně slávy.

Lákavou součástí celé akce je možnost setkat se osobně s autory kresleného humoru. Ve stanu kreslířů si můžete svého oblíbence vyhledat a donést si domů podpis, svou karikaturu nebo kresbičku do památníku. Mezinárodní festival kresleného humoru ve Františkových Lázních je jedinečnou akcí, kterou by si neměl nechat ujít žádný milovník legrace. Tolik vtipů s jejich autory, pravidelně publikujícími v časopise Tapír, nikde jinde nenajdete.

autoři: nkr , Eva Jandáková | zdroj: Mezinárodní festival kresleného humoru Františkovy Lázně
Spustit audio