Mezi Jenišovem a městskou částí Tašovice v Karlových Varech začaly opravy silnice

5. květen 2021 10:20

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) ve středu zahájilo opravy okružní křižovatky v Karlových Varech mezi Jenišovem a městskou částí Tašovice. Řidiči by proto měli počítat s omezeními na tomto úseku.

ŘSD ve středu začalo s frézováním vozovky na okružní křižovatce mezi Jenišovem a Tašovicemi v Karlových Varech. V sobotu 8. května dojde za postupného uzavírání sjezdů ke Globusu a Makru k pokládce asfaltových hutněných vrstev.

Provoz směr Cheb a Plzeň bude zachován a řízen kyvadlově. Obydlená oblast Pod Rohem bude mít po celou dobu opravy umožněn vjezd i výjezd jedním z ramen okružní křižovatky.

Opravy za jeden milion korun potrvají až do neděle, kdy přijde na řadu závěrečná pokládka asfaltových směsí. Po nové silnici řidiči projedou začátkem příštího týdne. Podle ředitele regionální správy ŘSD Lukáše Hnízdila jsou opravy silnice nutné.

„Jde o to, aby byl zachycen správný okamžik pro opravu, kdy se z pohledu řidičů zdá, že je povrch relativně v pořádku, nicméně ta vrchní vrstva bývá záplatovaná, popraskaná. To je právě ten případ okružní křižovatky u Globusu,“ vysvětlil Hnízdil.

autoři: Petr Čimpera , Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio