Mezi Aší a německým Adorfem je průjezdný další úsek nové silnice

18. říjen 2012

Další úsek silnice, který je součástí mezinárodního projektu na spojení Aše a Adorfu je dokončen mezi Aší a obcí Hranice. Je dlouhý přes jeden kilometr a stál necelých 15 miliónů korun . Použity na něj byly uspořené prostředky z obchvatu Hranic.

S nápadem propojení přišla německá strana. V Německu se v současnosti pracuje například na obchvatu Freibergu a úpravách silnice v obci Ebmath. Na české straně byla v roce 2010 dokončena mimo jiné výstavba obchvatu města Hranice za přibližně 240 milionů korun.

Oprava silnice byla důležitá především kvůli bezpečnosti a nejvíc ji ocení obyvatelé obce Studánka, která patří pod nedalekou obec Hranice. Komunikace, zatížená jak osobními tak nákladními auty, byla nebezpečná a hlavně v zimě ukazovala svoje nedostatky.


Nová silnice kolem Studánky vede v původní trase. Komunikace byla rozšířena, je upraven její profil a zmizela nebezpečná zatáčka. Zbudována byla také opěrná zeď zajišťující svahy nad vozovkou a vznikly nové autobusové zastávky. Změn doznala také křižovatka na osadu Pastviny.

Spustit audio