Městský dům kultury v Kraslicích hostí jarní výstavu řemesel

Hračky, paličkované ozdoby nebo ukázky květinových vazeb. Tohle všechno nabídne ode dneška (4.4.) městský dům kultury v Kraslicích.

Jarní výstava řemesel patří v Kraslicích mezi zavedené akce začátku turistické sezóny. A připomínat má zejména regionální zvyky a obyčeje, které se v pohraničí vyvinuly v posledních desítkách let.

Letošní jarní výstava má podtitul Království květin. Obsahuje proto práce učňů, žáků základních a středních škol. Samozřejmě také soukromých řemeslníků a spolků. Květiny a květinové vazby se lidem představí v různých podobách. Autoři je budou před návštěvníky vytvářet ze suchých rostlin, ze dřeva z papíru a dokonce prý z drátů. Zájemci mohou výstavu vidět až do soboty, vstupné je dobrovolné.

Návštěva ze zahraničí a různé zajímavosti

Do Kraslic přijedou paličkářky ze saských měst. Z nedalekého Klinghentallu a z malé obce Schöneck. Rozhodně prý půjde o nejzajímavější část výstavy. Výstava ale odhalí i spoustu dalších zajímavostí. Například z papíru vytvořené postavy myslivce s dalekohledem a puškou nebo ukázky předení na starém kolovrátku.

Hlavním programovým dnem výstavy řemesel bude sobota 6. dubna. Dopoledne v 11 hodin se v expozici představí mladí herci, tanečních a hudebníci z místních základních a uměleckých škol.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio