Městská hromadná doprava v Chebu podraží

4. říjen 2011

Příhraniční Cheb zdraží jízdné v městské hromadné dopravě. Důvodem je plánované navýšení DPH a také vyšší ceny za pohonné hmoty. Změna začne platit už koncem letošního roku. I po tomto kroku zůstane v Chebu nejlevnější cena za jízdenky v MHD v celém Karlovarském kraji.

Současná cena jízdenky v městské hromadné dopravě v Chebu je 10 korun, v Sokolově 14 a cestující v karlovarské MHD zaplatí 18 korun. Chebští zastupitelé navrhují zdražení jednotlivé jízdenky na 12 korun. Jízdné v městské hromadné dopravě by se mělo zvýšit i kvůli rostoucím cenám pohonných hmot a vyššímu DPH.

Zdražení jízdenek v MHD plánují od 1. ledna 2012 také Karlovy Vary. Cena se bude upravovat jen u časových jízdenek. O kolik procent, to musí ještě projednat rada města jako zřizovatel karlovarského Dopravního podniku.

Za měsíční časovou jízdenku platí lidé v Karlových Varech v současnosti 330 korun, čtvrtletní vyjde na 770 korun a pololetní na 1 480 Kč. Roční jízdné pro seniory nad 70 let a děti od 6 do 15 let je 200 korun. Naopak cena jednotlivého jízdného zůstane na osmnácti korunách.

Spustit audio