Město Ostrov opraví moříčovskou silnici. Stavba omezí průjezd vozidel

1. srpen 2016

Město Ostrov se rozhodlo pro opravu silnice mezi Ostrovem a Velichovem. Oprava proběhně ve dvou etapách, přičemž první z nich bude v úseku z Ostrova do Moříčova a potrvá ode dneška do 9. srpna.

Druhá etapa oprav začne 15. srpna a dokončena bude 23. srpna. Proběhne v úseku mezi Moříčovem a Velichovem. V obou případech práce znemožní řidičům průjezd vozidel.

„Vozovka je v místě úzká, a proto nebude možný vjezd vozidel zároveň s pohybem stavebních strojů. Termín stavby byl záměrně zvolen na období mimo školní rok,“ říká Zdeněk Sopr z Údržby silnic Karlovarského kraje.

„Zastavení provozu na silnici z Ostrova do Velichova je nepříjemné, ale věřím, že lidé budou trpěliví. Výsledkem opravy bude pohodlně sjízdná nová moříčovská silnice,“ myslí si starosta Ostrova Pavel Čekan.

V rámci opravy povrchu komunikace bude odfrézován stávající povrch silnice. Následovat bude recyklace stávajících konstrukčních vrstev za studena, spojovací postřik a pokládka nového povrchu.

Během rekonstrukce vozovky bude na komunikaci z Ostrova do Velichova vyznačena objízdná trasa. Ta bude vést přes Damice a Vojkovice.


Silnice mezi Ostrovem a Velichovem projde v srpnu opravou
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio