Města zahajují jarní úklid a bloková čištění. V Karlových Varech budou probíhat v upraveném režimu

31. březen 2020 10:00

V měsíci dubnu tradičně začínají města s pravidelným blokovým čištěním. Letos je ale situace jiná než v předchozích letech.

Současná situace si v některých případech vyžádala upravený režim blokových čištění. Například ale v Mariánských Lázních už technické služby na úklidu města pracují 14 dní. Zatím se jednalo zejména o práce v lázeňském území, kde auta neparkují, a proto radnice žádná zvláštní opatření řešit nemusela. V tomto týdnu se pracovníci přesunou na místní sídliště, kde nastane jediná změna, a to vzhledem k ranním mrazům. Úklid tu budou technické služby provádět v čase od 10 do 17 hodin.

V Sokolově odstartuje očista komunikací v polovině dubna a vedení města počítá s tradiční podobou. Termín zahájení v půlce měsíce vychází z ukončení období takzvané zimní pohotovosti. Chodov na Sokolovsku začne s úklidem města ve středu 1. dubna v okrajových částech. V případě, že by se objevily komplikace, pak radnice blokové čištění přeruší.

Ve středu 1. dubna začne blokové čištění v Karlových Varech. Kvůli současné situaci tady řidiči dočasně nemusí přeparkovávat auta. V upraveném režimu bude jarní úklid města probíhat po celý duben, informoval o tom Magistrát města Karlovy Vary. K přechodu na tradiční formu dojde nejdříve na začátku května.

Více v záznamu vysílání:

autoři: Jitka Čmoková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio