Maturity pokračují. V Karlovarském kraji se jich účastní zhruba 1500 studentů

3. květen 2022 10:35

Přibližně 1500 studentů v Karlovarském kraji v pondělí usedlo do lavic ve slavnostním oblečení. Od rána skládali další část státních maturitních zkoušek. Na řadu po slohu přišly didaktické testy.

Studenti posledních ročníků středních škol v Karlovarském kraji mají za sebou další část maturitních zkoušek. Po slohu totiž v pondělí absolvovali povinné didaktické testy. Zatímco o ty z matematiky zájem každoročně ubývá, anglický jazyk volí stále víc maturantů.

Spoléhala na něj třeba naprostá většina maturantů ze Střední pedagogické školy v Karlových Varech. „Na naší škole maturuje 93 studentů, 92 z nich si vybralo anglický jazyk a pouze jeden matematiku. Docela střízlivě vyhodnotili svoje studijní předpoklady, které jsou jednoznačně silnější humanitně než přírodovědně,“ uvedl ředitel Bohuslav Peroutka.

Na složení didaktických testů dostali maturanti více času. U matematiky měli 135 minut a u anglického jazyka 110 minut. Právě to by mělo studentům pomoct po dlouhé distanční výuce. „Zrovna ten jazyk je předmět, kde je potřeba komunikace mezi žákem a učitelem. Ta je právě v rámci distanční výuky omezená. Samozřejmě záleželo na tom, na kolik tomu žáci dali ve své domácí přípravě,“ dodal Peroutka.

Výsledky testů dostanou školy 15. května. Maturantům je pak předají nejpozději následující den.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio