Masové kostky po myslivecku
podle paní Marie z Manětína
Suroviny:
60 dkg masa (odřezky z divočáka, srnčí)
trochu oleje
kmín
2 lžíce koření divočina
1 velká cibule
3 – 4 stroužky česneku (podle chuti)
1 lžíce sádla
sterilovaná červená paprika
1 červená cibule
Postup:
Maso nakrájíme na kostky, přidáme kmín, koření, nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zakápneme olejem, dobře promícháme a necháme přes noc v lednici. Maso dáme do pekáčku, přidáme sádlo a pečeme do měkka při 180° - 200°C po dobu cca 1 hodiny. Během pečení maso podléváme.
Po upečení rozdělíme maso na talíře, přelijeme šťávou, posypeme červenou cibulí nakrájenou na kolečka a proužky sterilované papriky.
Přílohy: chléb a sklenice piva
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.