Masové kostky po myslivecku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie z Manětína

Suroviny:

60 dkg masa (odřezky z divočáka, srnčí)
trochu oleje
kmín
2 lžíce koření divočina
1 velká cibule
3 – 4 stroužky česneku (podle chuti)
1 lžíce sádla
sterilovaná červená paprika
1 červená cibule

Postup:

Maso nakrájíme na kostky, přidáme kmín, koření, nahrubo nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Zakápneme olejem, dobře promícháme a necháme přes noc v lednici. Maso dáme do pekáčku, přidáme sádlo a pečeme do měkka při 180° - 200°C po dobu cca 1 hodiny. Během pečení maso podléváme.

Po upečení rozdělíme maso na talíře, přelijeme šťávou, posypeme červenou cibulí nakrájenou na kolečka a proužky sterilované papriky.

Přílohy: chléb a sklenice piva

autor: posluchač