Mariánské Lázně o víkendu zahájí další lázeňskou sezónu

10. květen 2013

V Mariánských Lázní bude o tomto víkendu zahájena další lázeňská sezóna. Hlavní program se opět uskuteční v blízkosti městské kolonády. Staročeský jarmark, vystoupení různých kapel a samozřejmě žehnání pramenům - to je jen zlomek toho, na co se můžou obyvatelé, ale i návštěvníci lázní těšit. Zajímavý program si připravilo i městské muzeum.

Tato akce má ve městě dlouholetou tradici. Svěcení pramenů a zahájení sezóny se v Mariánských Lázních koná pravidelně druhý květnový víkend. Součástí oslav bude také slavnostní koncert Západočeského symfonického orchestru, mše nebo bohatý doprovodný program.

Zahájení lázeňské sezóny začíná už v pátek dnem otevřených dveří v městském muzeu, který bude doplněn o vernisáž výstavy historických pekáren a cukráren. V podvečer zahrají na místní kolonádě regionální kapely.

Hlavním dnem oslav je sobota. Pramenům dopoledne požehná tepelský opat J. M. P. Filip Zdeněk Lobkowicz. V poledne zazní slavnostní skladba zpívající fontány, která je v provozu už od 30. dubna a vystoupí taneční soubor ZUŠ Frederika Chopina. Hlavní hvězdou bude slovenský zpěvák Miro Žbirka.

Proti minulým letům se letos zahájení sezony odehraje bez tradičního průvodu lidí v kostýmech. Ti představovali slavné hosty, kteří v minulosti lázně navštívili. Podle starosty města Zdeňka Krále jde ale o tradici, která by se do Mariánských Lázní měla rozhodně vrátit.

Spustit audio