Mariánské Lázně mají nové vedení, starostou zůstává Martin Kalina

20. listopad 2018 10:00

Starostou Mariánských Lázní je i nadále Martin Kalina za Piráty, kteří ve městě vyhráli volby. Místostarostou  bude bývalý dlouholetý starosta města Zdeněk Král z ODS, druhým místostarostou bude ředitel gymnázia Miloslav Pelc z hnutí Změna pro Mariánské Lázně. 

Nový starosta Mariánských Lázní Martin Kalina

Všichni tři budou pro své funkce uvolnění. Ustavující zasedání zastupitelstva bylo v Mariánských Lázních klidné bez dlouhých diskusí nebo protinávrhů.

„V nadcházejícím volebním období nás čekají důležité projekty. Patří mezi ně rekonstrukce radnice, obnova vozového parku MHD, řešení dopravní infrastruktury. V lednu budeme podepisovat přístupovou dokumentaci do UNESCO a pokud se vše podaří, měli bychom se v roce 2020 stát součástí tohoto prestižního seznamu. Proto věřím, že na těchto úkolech budeme pracovat společně bez ohledu na stranickou příslušnost,“ řekl opětovně zvolený starosta.

Na svou dlouholetou praxi chce navázat nový místostarosta Zdeněk Král. Místostarostou už byl mezi lety 1998 a 2006, od roku 2006 až do roku 2014 zastával funkci starosty. Miloslav Pelc je také zkušeným zastupitelem. V sedmičlenné radě města dále zasednou Karolína Vejmělková a Josef Pavlovic za Piráty, Vladimír Kajlík z ODS a Zbyněk Martinek z hnutí Volba pro lidi.

V opozici v Mariánských Lázních skončilo hnutí ANO, které bylo ve volbách těsně druhé, KSČM a hnutí Město sobě.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio