Malujete, fotíte a věk pro nás není překážkou? Máte šanci uspět v krajské soutěži pro tvořivé lidi

Už po osmé se mohou zapojit senioři do umělecké soutěže nazvané Věk pro nás není překážkou. Zúčastnit se mohou senioři z Karlovarského kraje ve věku od 60 let.

Soutěž vyhlašuje krajský úřad. „Je mi potěšením, že mohu vyhlásit další ročník velmi oblíbené soutěže, která se zaměřuje na naše nejstarší občany. V této nelehké době se tak mohou chopit malířských potřeb, fotoaparátů a dalších propriet pro ruční práce a vytvořit jedinečná díla, která se budou ucházet o umístění v naší soutěži. Při tvorbě tak mohou alespoň na chvíli zapomenout na starosti, jež přináší současné situace,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

V jakých kategoriích mohou zájemci soutěžit a kolik jich může získat nějaké ocenění? „Každý účastník může přihlásit jednu práci do každé z kategorií, kterými jsou ruční práce, kresba, malba, grafika a fotografie. Oceněné budou vždy tři nejlepší práce v každé kategorii,“ popsala pravidla soutěže Jitka Čmoková z Oddělení vnějších vztahů a styku s veřejností krajského úřadu.

Zvláštní cenu udělí Český rozhlas Karlovy Vary

„Partnerem soutěže je Český rozhlas Karlovy Vary. Udělí zvláštní cenu jednomu z autorů děl. Výhra určitě potěší všechny, kteří rádi čtou,“ prozradila Eva Jandáková, která má na starost marketing.

Své práce mohou soutěžící odevzdávat do 1. března. „Účastníci je mohou doručit na krajský úřad osobně, a to po předchozí telefonické domluvě na čísle 354 222 116, případně je mohou zaslat poštou na adresu: Krajský úřad Karlovarského kraje, Jitka Čmoková, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary,“ informovala Jitka Čmoková, která soutěžní práce přebírá.

Výsledky soutěže budou zveřejněny v dubnu na webu Karlovarského kraje, facebooku a v Krajských listech. „Chybět nebude ani tradiční výstava všech soutěžních prací, která se uskuteční v prostorech Atria krajského úřadu,“ uzavřela Čmoková.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio