Maloobchodníci a řemeslníci získají v Horním Slavkově nové prostory

21. říjen 2019 09:30

Město Horní Slavkov začalo s rekonstrukcí objektu v Dlouhé ulici, kde by měl vzniknout Dům služeb. Kromě provozoven bude jeho součástí i takzvaný coworkingový pracovní prostor.

V první fázi rekonstrukce budoucího Domu služeb se budou měnit okna a zateplovat fasáda. Pokračovat budou bourací práce uvnitř objektu a statické zajištění stropu bývalé tělocvičny. Právě tam by mělo vzniknout zmiňované coworkingové centrum, kde bude k dispozici sdílená kancelář. Bude tam zasedací místnost, projektor, tiskárna a další vybavení. Lidé si tam můžou pronajmout prostor třeba jen na jeden den. Centrum je určené například pro realitní makléře nebo finanční poradce.

Kromě coworkingového centra vzniknou v objektu i zmiňované prostory pro provozovny. Kdo by mohl v objektu podnikat, radnice nijak omezovat nebude. Vedení města chce primárně místním podnikatelům a řemeslníkům nabídnou moderní prostory a obyvatelům dostupnější služby v centru města. „Nepůjdeme na horní hranici nájmů, ale budeme v té spodní hranici, tak abychom zaplatili údržbu objektu. Oproti komerčním nájmům budeme určitě níž. Věřím, že to bude lákavé,“ řekl starosta Alexandr Terek.

Přestavba objektu vyjde celkem na zhruba 37 milionů korun. Městu se na projekt podařilo získat dotace z ministerstva průmyslu a obchodu ve výši 20 milionů korun, která pokryje víc než polovinu celkových nákladů. Pokud budou stavební práce postupovat podle plánu, měla by být rekonstrukce Domu služeb hotová na konci června příštího roku.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio