Lyžařská sezona skončila. Na Klínovec na poslední chvíli vyrazily stovky lidí

19. duben 2022 08:55

Poslední možnost zalyžovat si měli o Velikonocích lidé ve skiareálu Klínovec v Krušných horách. Po čtyřech měsících tam skončila zimní sezona.

Celých 136 dní trvala zimní sezona v největším krušnohorském skiareálu na Klínovci. Sněhu tam sice zůstalo dost až do Velikonoc, přesto se tam v pondělí lanovky po několika měsících zastavily. Lyžařská sezona tam stejně jako na dalších místech v Česku skončila.

S lyžováním ve skiarálu na Klínovci se přijelo v pondělí rozloučit zhruba 700 lidí. Parkoviště pod Dámskou sjezdovkou se zaplňovalo už od ranních hodin. Poslední den zůstalo v areálu otevřených pět sjezdovek se zhruba 40 centimetry sněhu. V kombinaci se slunečným počasím tak poslední den lyžování nabídl ideální podmínky.

„I když návštěvnost už není úplně rentabilní, sněhové podmínky jsou dobré, tak nám přišlo škoda zavřít dřív,“ uvedla mluvčí skiareálu Hana Hoffmanová. Za celou sezonu se tam vystřídalo přes 340 tisíc lyžařů.

Letošní sezona byla srovnatelná s těmi před pandemií koronaviru. „Právě z těch covidových sezon si neseme poměrně vysoké dluhy, kdy jsme nebyli schopni splácet své závazky. Zhruba je to 200 milionů. Větší část tržeb půjde na úhradu těch nejnutnějších dluhů, další část půjde do nutných investic v areálu,“ dodala Hoffmanová.

Skiareál se začíná připravovat na letní provoz. Úpravy čekají lanovku na Jáchymovské sjezdovce, aby ji mohli využívat cyklisté, zároveň začala údržba trail parku pro horská kola.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio