Loketský amfiteátr čeká další nejistá sezona. Program nabídne koncerty, divadlo i muzikál

29. březen 2021 12:35

Program letních akcí pod širým nebem v loketském amfiteátru je připraven. Pořadatelé ale počítají i s tím,  že sezona může být kvůli epidemii koronaviru nejistá.

První koncert je naplánován na 28. května, a pokud vše vyjde, zahrají na něm slovenští No Name a Vašo Patejdl. Organizátoři počítají, že v té době už veřejné akce epidemická situace umožní. Na řadu ovšem mohou přijít některá omezení. 

„Už v loňském roce jsme oddělovali areál do několika sektorů, na podobné kroky jsme připraveni,“ uvedl Vladimír Suchan z agentury Vlny, která akce pod loketským hradem zajišťuje. „Některé koncerty už jsme přesunuli na podzimní termíny,“ poznamenal Suchan. 

Další koncerty už jsou přesunuté z minulé sezony, jako například program kapely Škwor nebo recitál Lucie Bílé. Pokud situace neumožní, aby tyto už jednou či víckrát odložené koncerty nebylo možné v daném termínu odehrát, patrně už na ně nedojde. „V tom případě už bychom vraceli vstupné,“ avizoval Suchan s tím, že věří, že sezona nakonec vyjde podle plánu. 

„Program stavíme tak, aby si návštěvníci mohli vybrat z co nejširšího spektra. Nabídneme poprock, rock, metal, operu, muzikály i taneční muziku,“ popsal promotér. Také v letošní sezoně spolupracují pořadatelé s libereckým Divadlem F. X. Šaldy. V Lokti uvede americký muzikál My Fair Lady a operu Il Trovatore (Trubadůr) od Giuseppe Verdiho. Divadlo Broadway představí pod hradem muzikál Tři mušketýři.  

V Lokti se také letos otevře pomyslné okno do Letních shakespearovských slavností. Na programu bude příběh o zradě, lásce a odpuštění – Zimní pohádka Williama Shakespeara. Zajímavé je, že děj situoval autor na Sicílii a do Čech, kterým překvapivě propůjčil moře. Takže tentokrát si budou moci diváci místo šumění vln Ohře představit mořský příboj.

Zájemci si mohou vybrat i z celé řady koncertů různých žánrů, které tvoří nosnou část nabídky. Do loketského amfiteátru se chystají třeba Stromboli, Lucie Bílá, Divokej Bill, Lenny, Mirai, Monkey Business, Horkýže Slíže nebo DESmod. Celý program najdete zde.

autor: Josef Šorfa | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio