Loket se chystá na operní festival

30. květen 2002

Přírodní amfiteátr v Lokti nad Ohří se i v letošním roce připravuje na tradiční vyvrcholení letní sezóny. Tím se stane operní festival, v jehož průběhu se na otevřené scéně pod loketským hradem představí přední čeští umělci. Loketské kulturní léto se uskuteční už potřetí. Festival pod otevřeným nebem tentokrát nabídne Dvořákovu Rusalku a Verdiho Nabucco.

Opery nastuduje režisér Martin Otava. Mezi jeho úspěchy odborníci řadí například inscenaci Dona Giovanniho v Německu, nastudování Janáčkovy Lišky Bystroušky v Japonsku a nebo spolupráci při evropských velkoprodukcích Verdiho Aidy.

Rusalka

K vystoupení v Lokti pořadatelé získali i sólisty Národního divadla. Ze stejné scény přijede pod loketský hrad dirigovat Jan Chalupecký.

Vedení města si v letošním roce slibuje lepší zázemí hudebního svátku. Organizačně totiž letní akci zajišťuje poprvé profesionální agentura. Loketské kulturní léto budou tvořit čtyři večerní vystoupení. Hrát se má na rekonstruované scéně vždy v pátek a sobotu. Nabucco Guiseppe Verdiho je na programu 12. a 13.července a o týden později Rusalka Antonína Dvořáka.

autor: zdt
Spustit audio