Loket dokončil úpravu autobusového terminálu za téměř 80 milionů korun

31. leden 2024 09:35

Loket dokončil výstavbu nového autobusového terminálu a úpravu jeho okolí. Pro cestující tam vzniklo moderní zázemí, které zároveň slouží jako infocentrum.

Dřevěné autobusové zastávky v Lokti nad Ohří nahradil nový moderní terminál za několik desítek milionů korun. Cestující si v něm můžou zkrátit čekání na autobus a využít například občerstvení nebo zázemí s toaletami, které dřív chybělo.

Město teď ve spolupráci s Karlovarským krajem dokončilo stavební práce a terminál slavnostně uvedlo do provozu. Podle nezávislého starosty Zdeňka Bednáře se výstavba oproti původnímu plánu o něco prodloužila. „Byly tady problémy z hlediska to podložit, protože se narazilo na skálu. Musel se ten projekt upravovat a byly zde složitější práce, než bylo předpokládáno,“ řekl starosta.

Cestující nyní už můžou využívat výhody moderního zázemí, které nahradilo původní dřevěné přístřešky. „V tom starém autobusovém nádraží nebyly toalety, nebyla možnost čekání, bylo to přes tu hlavní komunikaci, kde děti i dospělí museli přecházet velmi frekventovanou komunikaci. To byly ty důvody,“ dodal Bednář.

Výstavba terminálu a proměna okolí včetně vybudování placených parkovišť vyšla celkem na 77,5 milionu korun. Na výstavbě se částečně podílel taky Karlovarský kraj. „Kraj se prostřednictvím Krajské správy údržby silnic podílel zhruba 10 procenty.  Jsem velmi rád, že celá akce se podařila,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek zvolený za STAN.

Autobusový terminál už je sice hotový, v okolí teď ale budou navazovat ještě další stavební práce. Kraj plánuje během letošního roku uzavřít a zrekonstruovat most, který spojuje právě zastávku s historickým centrem města.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio