Loket chystá úpravy okolí nádraží, přibude parkoviště

Město Loket připravuje další úpravy okolí vlakového nádraží. Vzniknout zde má odstavné parkoviště, které má sloužit pro návštěvníky historického města. Spolu s krajem se město chystá opravit i Nádražní ulici.

„Máme připravený projekt turistického záchytného parkoviště na místě od nádražní budovy směrem k pneuservisu vedle hlavní silnice. Máme na to nakoupeny i historické dlažební kostky," řekl starosta Zdeněk Bednář.

Vedle nádraží by mohlo vzniknout 110 parkovacích míst zhruba za deset milionů korun. Město se proto pokusí získat na stavbu dotaci.

Loket a jeho gotický hrad patří mezi nejnavštěvovanější turistické cíle v Karlovarském kraji

Kromě návštěvníků města a hradu ale do Lokte přijíždějí tisíce lidé na kulturní akce, které se konají v amfiteátru pod hradem nebo na sportovní akce, jako jsou mezinárodní závody v motokrosu. Parkovacích míst tak město potřebuje velké množství.

Menší parkoviště pro rezidenty by mělo vzniknout také vedle Lužné ulice nedaleko nádraží. Součástí projektu by mělo podle starosty být i převedení cyklostezky mimo silnici.

Rekonstrukcí má projít i samotná Nádražní ulice, zejména její vyústění do křižovatky s Rooseveltovou ulicí. Opravu křižovatky připravuje ve spolupráci s městem Karlovarský kraj.

zdroj: ČTK
Spustit audio