Lidí bez domova v Sokolově přibývá. Strážníci se víc zaměřují na vyloučené lokality i centrum

12. říjen 2021 12:25

Sokolovská městská policie bude chtít víc monitorovat městskou čtvrt u hlavní železniční stanice. V lokalitě se začali objevovat lidé bez domova a sociálně slabé rodiny, které přijely ze Slovenska.

Sokolov se potýká s nárůstem počtů lidí bez domova a rušením veřejného pořádku v sociálně vyloučených lokalitách. „Problematikou, kterou se zabýváme skoro každý den, je sociálně vyloučená lokalita v okolí vlakového nádraží,“ potvrdil velitel městské policie Petr Kubis.

„Lidé, kteří sem přicházejí zejména díky obchodníkům s chudobou, jsou z jiných měst i ze Slovenska. Nemají základní návyky a ten problém je tam samozřejmě markantní,“ popsal Kubis. Policie proto častěji kontroluje problematická místa. Na pořádek v ulicích dohlíží zejména pěší hlídky strážníků.

Ve městě vzniknou tři nové kamerové body

Město také trápí častější potíže s lidmi bez domova, kteří obtěžují obyvatele svým chováním a nepořádkem a kterých údajně také přibývá. „Nejvíce problémů řešíme s osobami bez domova. Tím, že má Sokolov protialkoholní záchytnou stanici, hodně nám jich tu zůstává. Pohybují se po městě, žebrají a popíjí alkohol na veřejnosti,“ dodal velitel.

Radnice proto rozšíří svůj kamerový systém. „Nová kamera bude u Tesca, kde bychom chtěli monitorovat celý prostor, máme tam největší problém s osobami bez domova. Další bude stacionární na lampě při vjezdu do Tesca. Třetí bude na pěší zóně v ulici Vítězná, kde dochází zejména ve večerních hodinách k rušení nočního klidu,“ upřesnil.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio