Lidé v Karlovarském kraji míří k vodě i na méně známá místa, oblíbenými se staly Tatrovice

20. červenec 2023 11:55

Teploty v Česku se stále pohybují okolo třiceti stupňů Celsia. Radost z toho mají především provozovatelé koupališť. 

Například Michal na Sokolovsku navštíví denně v průměru 400 lidí, o víkendu to byly i tři tisíce. Lidé se ale chodí koupat i na méně známá místa, třeba do vodní nádrže v Tatrovicích na Sokolovsku. Leží v nadmořské výšce téměř 600 metrů a kvůli chladnější a především čisté vodě nabízí v horkých dnech příjemné osvěžení.

Nádrž spravuje Sokolovská uhelná. „Tatrovická přehrada byla vybudována do roku 1969. Slouží jako zdroj vody pro zpracovatelskou část ve Vřesové a zároveň je zde umožněno koupání obyvatelstva a rekreační využití. Primární účel ale stále plní a předpokládáme, že ho bude plnit i do budoucna,“ uvedl David Najvar, místopředseda představenstva společnosti.

Rozvoj rekreační oblasti Sokolovská uhelná přes velkou návštěvnost přehrady neplánuje. „Je potřeba říct, že do nedávna tato nádrž sloužila jako zdroj pro úpravu pitné vody. Rekreační využití je podmíněno tím, aby žádné objekty na břehu nevznikaly. Umožňuje tedy koupání jako přírodní koupaliště, další rozvoj této lokality ale neplánujeme,“ doplnil Najvar.

autor: nkr
Spustit audio