Lázně Jáchymov zahájily sezonu otevřením saunového centra. Do jeho prostor navíc umístily vzkaz budoucím generacím

27. květen 2019 10:00

V Jáchymově na Karlovarsku začala další lázeňská sezona. Opět nechybělo slavnostní svěcení, otevírání pramenů, průvody v historických kostýmech, jarmarky nebo promenádní a kolonádní koncerty. Novinkou bylo otevření saunového světa.

Saunový svět Lázně Jáchymov

Lázně Jáchymov o víkendu zahájily lázeňskou sezonu představením několika investic z loňského roku. Nejvýznamnější je nové saunové centrum, které se svým vzhledem vrací k hornické historii města, připomíná totiž hlubinný důl.

Na upomínku otevření saunového centra vedení lázní vložilo do zdi časovou schránku, která obsahuje dopis generálního ředitele Lázní Jáchymov s poselstvím příštím generacím. Kromě něj jsou v kapsli také fotky managementu lázní, mince, aktuální tisk, krušnohorské produkty a nechybí samozřejmě ani radonová voda.

„V Saunovém dole vidíme obrovskou symboliku, proto jsme si řekli, že to chceme zaznamenat, popsat a sdělit budoucím generacím, aby oni optikou budoucích let posoudili, jestli se ta naše vize naplnila. Tak jako všechny podobné časové schránky, i ta naše obsahuje to, co je typické pro naší dobu a nad čím se mohou budoucí generace zamyslet,“ poznamenal Eduard Bláha, generální ředitel lázní.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: ČTK , Český rozhlas Karlovy Vary , Lázně Jáchymov
Spustit audio