Labužníkův pstruh na slanině

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Iva Růžičky z plzeňského Švejk restaurantu

Suroviny:

2 pstruhy (vykuchané)
4 stroužky česneku
1 větší cibule
jarní cibulka
4 silnější plátky anglické slaniny
400 g uvařených brambor
sůl, kmín, máslo
bylinky


Postup:


Pekáček vymažeme máslem. Pstruhy osolíme a okmínujeme i zevnitř. Na dno vymazaného pekáčku položíme slaninu, na kterou posadíme pstruhy. Okolo posypeme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme stroužky česneku, pokrájenou jarní cibulku a uvařené brambory. Osolíme, okmínujeme, přidáme bylinky a pstruhy poklademe lístky másla. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme pozvolna při 170° C do zlatova.

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.