Kyselka má nového starostu, chce dokončit započaté projekty a zachránit slavné lázně

27. květen 2013

Obec Kyselka na Karlovarsku začal před několika dny řídit nový starosta, nezávislý zastupitel Aleš Labík. Do funkce nastupuje v okamžiku, kdy do komunálních voleb zbývají necelé dva roky.

Ve funkci vystřídal Petru Hoffmannovou, která se vzdala zastupitelského mandátu v závěru dubna. Hlavní cílem je podle něj dokončit rozpracované projekty svých předchůdců.

„Rozhodně se budu snažit nastoupit do rozjetého vlaku, aby projekty, které jsou rozjeté, se nezastavily. A budu se snažit získat i další možnosti pro Kyselku, abychom ji mohli zvelebit,“ vysvětluje své základní úkoly nový starosta.

„Pro letošek máme v plánu vybudovat sportoviště u školy, dokončit údržbu mostů, abychom něco nezanedbali a myslím si, že se ještě něco vyvine, ale to nechci zatím prozrazovat,“ naznačuje Labík.

Nový starosta začne Kyselku zastupovat i v obecně prospěšné společnosti, která se pokouší zachraňovat zchátralé budovy bývalých lázní.

„Jsme z toho trochu smutní, protože jsme to znali v 50. letech, kdy tady byly řecké děti a lodičky. My jsme sem chodili každý týden do kina, takže je to člověku trošičku líto. Ale naděje, že to opraví, tady je,“ říká paní Marie, která se v Kyselce zúčastnila slavnostního zahajování sezóny. Na akci, která se konala podruhé, přišlo více lidí než loni.

„Vzhledem k tomu, že jsme si všimli, že letos bylo o něco víc účastníků než v minulém roce, tak věříme, že otevírání lázeňské sezóny v Kyselce se stává čím dál víc oblíbenou událostí. Takže se těšíme i na příští ročník. Myslím, že to je to nejlepší ocenění, které mohou organizátoři dostat, když jsou lidé spokojeni a přijdou i příští rok,“ říká organizátor Martin Kadrman.

Martin Kadrman zároveň zastupuje Asociaci sdružení pro ochranu a rozvoj kulturního dědictví České republiky, která boj za starou Kyselku odstartovala. Nový starosta to oceňuje, stejně jako úspěšnou slavnost otevírání sezóny.

„Mně se tato akce velice líbí, myslím si, že lidé to vnímají velice pozitivně a jenom bych si do budoucna přál, aby asociace našla nějakou smírčí cestu ke Karlovarským minerálním vodám, aby se tolik nezabývali minulostí a aby spolu spolupracovali. Myslím si, že to bude k prospěchu věci,“ míní nový starosta obce Kyselka Aleš Labík.

autoři: zdt , mka
Spustit audio