Kuřecí kapsa v alobalu
podle paní Hanky z Chebu
Suroviny:
500 g kuřecích řízků
sůl, pepř
100 g cibule
120 g anglické slaniny
150 g paprik
4 dlouhé feferonky
50 g másla
1 lžíce oleje
Postup:
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Na polovinu řízku naklademe na kolečka pokrájenou cibuli, plátky anglické slaniny, nakrájené papriky, feferonky a kousek másla. Řízek přeložíme, sklepneme okraje a položíme na olejem vymazaný alobal, dobře zabalíme a okraje utáhneme.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C po dobu 20 – 25 minut.
Přílohy: chléb, hranolky, brambory, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.