Kuře na zázvoru
Jaké chutě spolu fungují? A co je při kombinování různých ingrediencí nejdůležitější? I to se dozvíte v dnešních apetýtových receptech s kuchařem Oskarem Klanertem.
Na Kuře na zázvoru podle Oskara Klanerta potřebujete (cca 4 porce):
- 1 kg kuřecích paliček
- 50 g zázvoru
- 5-6 stroužků česneku
- 100 g medu
- ½ litru piva
- 200 g cibule
- 50 g tymiánu
- sůl
Postup:
- Rozpálíme kastrol a na oleji opečeme paličky do zlatova.
- Přidáme česnek nasekaný na hrubo, čerstvý zázvor nakrájený na kostičky a cibuli nakrájenou na hrubo.
- Vše opečeme.
- Jakmile máme vše zkaramelizované, rozpálíme troubu na 160 stupňů.
- Obsah kastrolu upečeme v troubě do měkka.
- Paličky pak vyjmeme, přidáme med a zředíme trochou piva.
- Uděláme tak omáčku, kterou ochutíme čerstvým tymiánem.
- Podáváme s bramborami.
Související
-
Vepřová líčka na hřebíčku
Lákal ho východ, konkrétně Japonsko. Tamní kultura, architektura, příroda a také gastronomie.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.