Kuře ala Afrika

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

paní Aleny z Chodova

Suroviny pro 4 osoby:

4 kuřecí čtvrtky
2 větší cibule
3 lžíce arašídového másla
1 rajský protlak
1 lžička sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
olej
1 litr vody
sůl


Postup:


Kuřecí čtvrtky osmažíme na oleji dozlatova, přidáme cibuli a když je do sklovata vsypeme do kastrolu papriku a lehce zarestujeme. Rajský protlak rozmícháme ve vodě a nalijeme ke kuřeti. Na mírném ohni vaříme těsně pod bodem varu cca hodinu.
Nakonec do směsi přidáme arašídové máslo, krátce povaříme a podáváme s rýží a hlávkovým salátem.

autor: posluchač