Krušnohorský Klínovec zahájil přípravy na zimu. Správci areálu vylepšují sjezdovky

14. září 2016

Správa skiareálu Klínovec - sever získala povolení k prodloužení sjezdovky Turistická. Bagry také upravují terén v blízkosti starého přemostění horské silnice, které bude bezpečnější zejména pro méně zkušené lyžaře.

Kvalitnější má být i napojení lanovky na blízkou lanovku a posílení čeká systém zasněžování. Práce za téměř 10 milionů korun potrvají do konce září.

Pro nejvyšší partie Klínovce tak pokračuje rok velkých změn. Uprostřed léta totiž správa areálu otevřela pro veřejnost dva nové traily – speciální stezky pro sjezd na horském kole.

Tisíce cyklistů si na hřebeny Krušných hor najdou cestu i přesto, že horský hotel Klínovec stále chátrá. Jeho vlastník, město Boží Dar, stále nenašel finanční prostředky na potřebnou rekonstrukci.

Skiareál Klínovec - sever nabízí v současné době 18 kilometrů sjezdových tratí. Nejdelší sjezdovou tratí je sjezdovka do Jáchymova. Měří přes tři kilometry a její převýšení činí úctyhodných 500 metrů. Systém sjezdovek navíc obsluhují čtyři moderní lanovky a sedm vleků.

Skiareál na krušnohorském Klínovci patří mezi česká střediska s nejdelší zimní sezónou. Letos zde vleky zastavili v polovině dubna. Správa střediska v letošním roce ceník nezmění. Jednodenní permanentka vyjde na 680 korun. Registrovaní návštěvníci zaplatí o 30 korun méně. Výhodou sportovního centra je napojení na sjezdové trati pod blízkým saským vrchem Fichtelberg.

autor: zdt
Spustit audio