Krušnohorský Jáchymov letos dokončí rekonstrukci hlavního náměstí

Náměstí Republiky v krušnohorském Jáchymově čekají další stavební úpravy. V centru města vzniknou nové chodníky a parkovací místa. Skončí tak postupná obnova náměstí, na které představitelé města pracují téměř 10 let.

V první polovině letošního roku má v Jáchymově skončit celková rekonstrukce náměstí, jehož plocha je velká téměř dva hektary. V letošním roce se vedení města zaměří zejména na část, která bude jakousi klidovou zónou. Kromě chodníků vzniknou v části náměstí místa pro stání automobilů a symbolický městský park. Jedná se o závěrečnou etapu úprav.

V souvislosti s napojováním vedlejší silnice na hlavní silniční průtah omezí letošní práce silniční dopravu. Podle starosty Bronislava Grulicha se auta dočasně vrátí na část náměstí, kde v budoucnu už jezdit nebudou.

Podle starosty Bronislava Grulicha dosahují celkové náklady na obnovu náměstí Republiky téměř 100 milionů korun. Kromě prostředků města se na zajištění prostředků postupně podílely ještě Karlovarský kraj, Evropské dotace a také Ředitelství silnic a dálnic, které se věnovalo úpravě frekventovaného silničního průtahu. Závěrečné úpravy by měly skončit do konce května letošního roku.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio