Krušnohorská kuchyně nabídla zájemcům kulinářské zážitky

27. říjen 2014

O tom, že pokrmy z krušnohorské kuchyně chutnají výborně, se mohli přesvědčit hosté karlovarských Alžbětiných lázní. Studenti Střední odborné školy a středního odborného učiliště v Nejdku zde připravili delikatesy, které byly připraveny na základě starých ověřených receptur.

Prezentace pokrmů se uskutečnila v rámci závěrečné konference k projektu Kulinářské zážitky v Krušnohoří. Na přeshraničním projektu po dva roky spolupracovali nejenom němečtí a čeští žáci a učitelé, ale i badatelé.

„Co je naše tradiční česká kuchyně, co lze nabídnout hostům v lázních Karlovarského kraje a co je svébytné a neopakovatelné - to představuje přínos pro všechny restaurace a hotely od Drážďan po Karlovy Vary a Mariánské Lázně. Je to cesta, jak lze znovu přivést do karlovarských lázní tradiční hosty,“ uvedl ředitel školy Josef Dvořáček.

Během konference mohli zájemci ochutnat například skvělé pepřové sušenky, krušnohorský sýr, karlovarské koláče či polévku. O tom, že jídla byla opravdu chutná, svědčily spokojené tváře návštěvníků.

Akce se kromě představitelů města a kraje zúčastnili i zástupci gastronomických firem.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio