Kremační pec v Karlových Varech je opravena. Krematorium nabízí opět kompletní servis

14. červen 2019 12:00

Po téměř dvou letech se pec karlovarského krematoria opět vrací do provozu. Vyhořela při havárii na konci srpna 2017. Její oprava začala letos 4. března a podle smlouvy měla být dokončena 17. června, zhotoviteli se ale podařilo opravy dokončit ještě před termínem.

Kremační pec v Karlových Varech

Radní Martin Dušek jako zástupce města převzal dokončené dílo 12. června od Jiřího Bezděka ze zhotovitelské zhotovitelské firmy PKI-Teplotechna Brno spol. s r.o. za přítomnosti provozovatelky karlovarského krematoria Ireny Fořtové.

Celková cena opravy činila 5,96 milionu korun bez DPH, částkou 3,5 milionu přispěl městu i Karlovarský kraj. Zhotovitel podle smlouvy poskytuje záruku na opravenou pec v trvání pěti let a garantuje provedení dvanácti tisíc pohřbů žehem při dodržení předepsaných provozních podmínek. Mezi ty patří například i maximální hmotnost rakve s ostatky, která nesmí překročit 180 kilogramů. Proto byla do krematoria pořízena i provozní váha.

V době, kdy byla kremační pec mimo provoz, nabízelo karlovarské krematorium stále možnost obřadů, jen s tím, že ostatky zesnulých byly k žehu převáženy jinam, obvykle do krematoria Vysočanské zahrady v Hrušovanech nedaleko Chomutova. To už teď není potřeba, karlovarské krematorium ode dneška nabízí pozůstalým opět obvyklý kompletní servis.

autor: nkr | zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Spustit audio