Kraslice chtějí městskou polici, příklady vandalismu se množí

16. září 2013

Kraslice na Sokolovsku budou opět jednat o zřízení městské policie. Radnice se totiž potýká s nedodržováním vyhlášky o veřejném pořádku, která v nové podobě platí teprve druhým rokem. Pomoci mají proto strážníci. Rozhodnutí politiků ale není jednoduché.

O zřízení městské policie v Kraslicích debatuje radnice už rok. Kvůli nedostatku peněz však z plánů vždy sešlo. Teď ale zastupitelé říkají, že v době, kdy se ekonomika města uzdravuje, není na co čekat.

Podle plánu radnice by měli ve městě sloužit čtyři strážníci. A to během pracovních dnů přes den o víkendech i v noci. Počáteční náklady na vybavení služebny odhaduje město na zhruba 3,5 milionu korun. Roční provoz pak na tři miliony.

To, že Kraslice opravdu strážníky potřebují, dokládá i zvýšený počet případů vandalismu. Hlavně když radnice vybuduje něco nového. Zanedlouho musí vynaložit další finance na opravu. Vandalové to téměř vždy zničí.

Například na novém náměstí vytrhávají nové kamenné kostky a hází je do kašen. Problémy jsou i na opět novém dětském hřišti vedle kostela v centru, které je otevřené jen několik dní. Časté jsou i krádeže v obchodech nebo verbální i fyzické útoky u herny na sídlišti Sever. První strážníci by do ulic Kraslic měli vyjít už v lednu.

Spustit audio