Králík na zázvoru a tymiánu

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Margity z Plané.

Suroviny na 4 porce:

celý králík
sůl
zázvorové koření
tymián
2 lžíce hladké mouky
vývar nebo voda
3 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce sádla
1 lžíce oleje

Postup:

Maso osolíme, posypeme z jedné strany zázvorem, z druhé strany tymiánem a necháme odležet.

Nakrájíme 3 cibule, které osmahneme dozlatova na másle, sádle a oleji. Přidáme maso a zprudka orestujeme. Potom podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka cca 60 minut.

Vyjmeme na talíř, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou. Podlijeme vývarem, promícháme, přecedíme nebo jen rozmixujeme.

Paní Margita doporučuje podávat takto připraveného králíka s rýží.

Poznámka: Králičí maso můžeme nahradit například kuřecím nebo vepřovým masem.