Kraj pokračuje v obnově území po těžbě hnědého uhlí

12. srpen 2016

V našem regionu pokračují práce na projektech financovaných z programu odstranění ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností. Vedení kraje chce ale jednat o získání dalších prostředků na dlouhodobě připravené akce.

Během dvou let bude ve městě Sokolov dokončena poslední etapa západního obchvatu. Ten se skládá ze tří částí, dvě jsou již uvedeny do provozu. Celkové náklady všech částí obchvatu dosahují 387 milionů korun.

„Výstavba této poslední části obchvatu znamená pro obyvatele Sokolova výrazné odlehčení dopravy především v centru města, tam by se měl postupně zmírnit provoz hlavně nákladních vozů,“ říká krajský radní Josef Hora.

V současné době se připravují další dva projekty. Prvním je lesopark v Chodově a druhým poslední část kanalizace v obci Chlum Svaté Maří.

Karlovarský kraj má schválené ještě tři projekty, a to plochy pro rozvoj Habartova, revitalizace potoka ve Starém Sedle a cyklostezku na rekultivovaných výsypkách.

Hejtmanství má v zásobě ještě další revitalizační projekty s předpokládanými náklady celkem okolo 500 milionů korun. „Proto chceme i dále jednat o tom, aby náš kraj, který stát zařadil mezi strukturálně postižené regiony, mohl získat další finance na uskutečnění připravených projektů,“ uzavřel Josef Hora.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio