Kraj dokořán nabídne i letos pestrý program, zaměří se hlavně na mladé lidi

14. červen 2022

Atraktivní program, přehlídka regionálních kapel, slam poetry i dobré jídlo a pití – to všechno nabídne po loňském úspěšném prvním ročníku akce Kraj dokořán.

Karlovarský kraj pořádá v pátek 17. června od 9 hodin akci Kraj dokořán. Do areálu krajského úřadu v Karlových Varech Dvorech zve návštěvníky z celého regionu. Tentokrát se program akce zaměří především na mladé lidi. Jednu z hlavních částí programu bude tvořit prezentace středních a vysokých škol a firem z regionu pod heslem „Pracujme spolu“.

Dopolední část programu bude patřit především studentům krajských škol, kteří sami představí nabídku studijních oborů, zajímavosti a úspěchy ve své školní práci. Zájemci budou moci sledovat zasedání krajského studentského parlamentu.

Připravují se pro ně i přednášky v budově A krajského úřadu. Na venkovních podiích se uskuteční originální vystoupení slamerů z našeho kraje v rámci slam poetry na téma transformace regionu a Evropského roku mládeže.

Odpolední část akce odstartuje festival regionálních kapel. Trochu jiný žánr pak zazní v podání Karlovarského symfonického orchestru. Milovníci kvalitního jídla a pití si určitě nenechají ujít food zónu, kde budou moci ochutnat i koupit produkty se značkou Dobrota Karlovarského kraje.

Pro nejmenší budou připraveny soutěže a těšit se mohou i na pohádku nebo na soutěže zaměřené na správné třídění odpadu se společností EKO-KOM. Na louce u krajské knihovny čeká zájemce ochutnávka plánovaného literárního festivalu.

autoři: David Forst , nkr
Spustit audio