Koronavirus vyhnal lidi do přírody. Přes nepřízeň počasí je o kempy v Krušných horách velký zájem

30. srpen 2021 09:55

Často chladno s deštěm, jen výjimečně teplé a slunečné počasí. Tak vypadala letošní prázdninová sezona kempu Tajch v Šindelové. Tábořiště bylo v průběhu hlavní sezony přesto obsazené prakticky pořád.

I v závěru srpna do Krušných hor turisti přijíždějí. „Jezdí sem hodně rodiny s dětmi, zahraniční turisti z Holandska a Polska. Myslím si, že je tady toho hodně k vidění,“ řekla Jana Svitáčková, provozovatelka autokempu Tajch v Šindelové. Na letošní návštěvníky si prý vůbec nemůže stěžovat.

Krušnohorské kempy vyhledávají převážně milovníci geocachingu a lidé, kteří se chtějí vyhnout přeplněným památkám a hlavním turistickým trasám. „Už loni díky koronaviru začali lidé jezdit do přírody. Všude je strašně moc lidí. U nás na Kokořínsku jich je ještě víc. Koronavir vyhnal lidi do lesů, do přírody. Všude jsou auta. Tam, kde dřív na parkovišti stála tři až čtyři, je jich dvacet,“ popisuje paní Jana, jedna z návštěvnic kempu v Šindelové.

„Troufla bych si říct, že jsme měli více návštěvníků než vloni, tak o dvacet procent. Když jsme měli dva dny pěkně, musela jsem i odříct lidi,“ dodala provozovatelka Svitáčková. Podobný zájem evidují provozovatelé kempů téměř po celém Krušnohoří.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr
Spustit audio