Koncertní sezonu v loketském amfiteátru odstartují skotští Nazareth

26. květen 2023 12:15

Koncertem skotské rockové legendy Nazareth zahájí v pátek 26. května letošní hudební sezonu přírodní amfiteátr v Lokti. Pod kulisami gotického hradu jí předskokana bude dělat Extra Band revival.

Areál nezůstane prázdný ani v sobotu, kde se zde bude konat Beatová síň slávy Radia Beat 2023. Po celé léto se pak v amfiteátru budou střídat rock, opera nebo divadlo a talk show.

Skotská skupina Nazareth vznikla na přelomu 60. a 70. let a už skladby z jejich třetí desky se dostaly na přední příčky britského hudebního žebříčku. Asi nejznámější je jejich verze skladby Love Hurts, původně od The Everly Brtothers.

Skupina se proslavila hlavně v 70. letech, alba ale vydávala dál a jejich poslední deska Surviving the Low vyšla vloni. Postupně se personálně obměňovala a z původní sestavy do dneška zůstal jen baskytarista Pete Agnew.

Neméně zajímavý bude v Lokti i sobotní večer, kdy do Beatové síně slávy budou uvedeni Jan Hrubý v kategorii osobnost, Michal Ambrož v kategorii osobnost in memoriam, Citron v kategorii kapela a píseň Kuře v hodinkách ze stejnojmenného alba skupiny Flamengo. Flamengo, Citron i Jan Hrubý na koncertě také zahrají.

V loketském amfiteátru letos vystoupí například i Olympic, Horkýže Slíže, Lucie Bílá, Tři sestry, J. A. R. a Monkey Business, ze zahraničních hostů například Billy Talent.

autor: nkr | zdroj: ČTK
Spustit audio