Klienti domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří přispěli na adopci několika zraněných dravců

25. srpen 2020 09:30

Na adopci zraněných ptáků se složili klienti z domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří. Rozhodli se tak pomoct záchranné stanici Drosera, která sídlí na nedaleké Bublavě.

Záchranná stanice Drosera má jen dva zaměstnance. Zvířatům navíc pomáhají ve svém volném čase. Pracovníci stanice svůj volný čas věnovali i seniorům, pro které si připravili přednášku a nečekaného hosta. Sovu pálenou.

„Je hezké o něm hodiny mluvit, ale pokud ho přivezete přímo na to místo a lidé si ho mohou pohladit, vzít si na ruku tu sovu, tak je to úplně jiné. Ten kontakt vydá za hodiny mluvení,“ řekl Vilém Babič ze záchranné stanice Drosera. Sovu přivezl jako poděkování za pravidelné příspěvky, které klienti posílají na chod stanice.

S myšlenkou podpořit záchrannou stanici přišla jedna z pracovnic sociální služby Jana Mühlhans: „Můj syn jel s přítelkyní a kamarádem na výlet a u cesty zahlédli zraněnou poštolku. Na internetu zjistili nejbližší záchrannou stanici pro živočichy, kterou byla Drosera Bublava. Když do stanice dojeli, zaujal je krásný areál v přírodě. Na internetových stránkách jsem se dozvěděla o možnosti adopce a začala jsem o ni přemýšlet. Protože se z řad zaměstnanců i klientů strhla doslova lavina soucitu, tak jsem se dozvěděla, že budou adoptovat všichni.“

První sbírka začala v červenci. Klienti v ní chtějí pokračovat, zájem o pomoc zraněným živočichům je velký.

Více v reportáži:

autoři: Dominik Hron , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio