Kino v Karlových Varech už prodává vstupenky na první projekci. Diváků se nemůže dočkat

26. březen 2021 11:50

Drahomíra přežije. Tak se jmenuje akce, kterou chce otevřít a přivítat po rozvolnění diváky kino Drahomíra v Karlových Varech. Pořadatelé chystají nejen slavnostní přípitek, ale také další program. 

„Kino se už diváků nemůže dočkat, a tak jsme vymysleli, že připravíme dáreček zabalený na neurčito,“ ohlásilo osazenstvo Drahomíry. Rozbalovat se bude, až to dovolí epidemická situace. K provozu bude kino potřebovat nejen povolení úřadů, ale především diváky, kterým se chce připomenout. 

Zmíněným dárkem je večer, na který si mohou zájemci koupit vstupenku a podpořit tak zájem o kino. „Součástí slavnostního večera bude společný přípitek v kinosále, projekce a po jejím skončení koncert jazzové kapely MK Collective. Během celého večera bude v nabídce malé občerstvení,“ informoval Dalibor Chum z kina Drahomíra.

Co se bude promítat, zatím není jasné. „Měl jsem představu, že bychom mohli otevřít černou dánskou komedií Chlast. Vzhledem k nejistému termínu otevření se ale může stát, že budeme promítat něco jiného,“ upozornil Chum.

Jisté je pouze to, že promítat se bude v sobotu. „Datum upřesníme deset dní předem,“ konstatoval organizátor. Po otevření se návštěvníci v dočkají kromě pravidelných projekcí dalšího programu, ke kterému patří pořady Poezie a jazz a výstavy v Galerii Drahomíra. „Doba je pro nás hodně těžká, ale diváci nám dávají hodně sil. Jsem optimista a doufám, že přežijeme,“ uzavřel Chum.

autoři: Josef Šorfa , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio